Піч барбекю ТЕРНОПІЛЬ

Будівництво барбекю Тернопіль

Альтанки барбекю вважаються одними з найскладніших споруд, які присутні на дачній ділянці. Вони відрізняються непростий інженерною конструкцією і мають бути виконані в суворій відповідності всім будівельним і протипожежним вимогам. Тому, безпосередньо, перед тим як приступити до зведення даного об'єкта слід звернутися у велику організацію і ретельно опрацювати проект майбутньої споруди. В обов'язковому порядку слід брати до уваги вид грунту та рельєф, що переважає в вашій місцевості, а також зручність підведення електрики та інших комунікацій.

 

Особливості будівництва зони барбекю

Для того щоб піч в альтанці була безпечною для вас і ваших гостей вона повинна бути виконана з матеріалів, які не займаються при взаємодії з відкритим вогнем. Всі її основні елементи, такі як гриль, вертел, деко, футерування та інші елементи рекомендується виготовляти з чавуну або харчової нержавіючої сталі. Не варто використовувати звичайну сталь, так як в процес приготування їжі на поверхні виробів може утворюватися окалини і оксиди заліза, які завдають шкоди здоров'ю людини.

 

Багато хто задається питанням, в чому полягають конструктивні відмінності барбекю і гриля? Відповідь досить проста - присутністю задньої стінки, яка виступає в якості утеплювача топкової частини. Завдяки такому рішенню вдається більш економно і ефективно задіяти жар вугілля.

 

Зону барбекю будують напіввідчиненого типу з використанням високоякісного цегли або каменю. Таке рішення дозволяє отримати оптимальний рівень циркуляції повітря і гарне провітрювання місця для відпочинку. Для обробки підлоги застосовується керамогранітна плитка та інші матеріали стійкі до випадкового загоряння.

 

При будівництві зони барбекю в альтанці необхідно передбачити нахил для відтоку води. Зручним варіантом розміщення печі стане окреме місце поблизу будівлі. Це дозволить готувати їжу з максимальною зручністю і не доставляти дискомфорту запрошеним гостям.

 

Технологія зведення зони барбекю на дачі

Для будь-якої печі в альтанці буде потрібно будівництво бетонного фундаменту складається з армованих паль діаметром 200-300 мм на глибину промерзання і плити з подвійним армуванням залитої бетоном марки 300. Такий посилений фундамент необхідний, так як вага комплексу барбекю може досягати 50 тонн. Як правило, розрахункове навантаження на фундамент під барбекю становить 6-8 тонн на квадратний метр. Для кладки використовується глиняна суміш з глини і піску, які вважаються кращими компонентами для зв'язуючого розчину.

 

Зведення печі барбекю в альтанці в більш складному виконанні здійснюється в довільній формі. В такому випадку нижня її частина виготовляється з пічного цегли і експлуатується як стіс. У свою чергу простір вгорі (топковий і димосборное) складається з вогнетривкої шамотної цегли марки ША-8. Багатофункціональна конструкція дозволяє передбачити бічні обробні поверхні і відділення для зберігання посуду. Так само можна передбачити стільниці у вигляді острова недалеко від комплексу барбекю.

 

Варто враховувати, що при будівництві зони барбекю під ключ в Тернополі чи Києві всі необхідні доповнення слід продумувати заздалегідь, так як в процесі роботи внести будь-які зміни вкрай важко. Організації вогнища без попереднього проектування барбекю може викликати цілий ряд незручностей під час його експлуатації. Але якщо в технічному плані виконати всі грамотно, то ваша альтанка стане самим затишним, комфортним і душевним місцем для відпочинку, прийому гостей та вечірніх посиденьок.

 

© 2019 Все права защищены.